Tigaie tamago pentru omletă japoneză cu ouă, 23,5 cm x 17,5 cm, formă pătrată. Suprafață antiaderentă, foarte ușor de curățat, doar câteva picături de ulei pentru prepararea alimentelor.
Omleta Tamago este o omletă cu ouă foarte populară în Japonia, cu adaos de fond de pește dashi, smirnă, sos de soia și zahăr. Este formată într-un rulou special și apoi tăiată pentru a însoți nigiri și maki sushi. Prepararea tamago este cu siguranță facilitată de forma dreptunghiulară a tigăii.
Pentru a face omleta de ouă, se sparg 3 ouă într-un castron și se adaugă puțin zahăr și un vârf de cuțit de sare. Puteți adăuga încă 20 ml de stoc dashi, 1 linguriță de vin de orez mirin, 1/2 linguriță de sake și câteva picături de sos de soia. Amestecați ușor amestecul de ouă pentru a combina ingredientele. Aveți grijă să nu bateți amestecul de ouă până devine spumos. Puneți apoi amestecul de ouă în frigider timp de 2 ore. Încălziți o tigaie, pe care ați uns-o în prealabil ușor cu ulei vegetal pentru prăjit, și turnați 1/4 din amestecul de ouă în tigaie. După ce amestecul s-a întărit, împăturiți-l în treimi și ridicați-l ușor, ungeți din nou tigaia ușor cu ulei și turnați încă 1/4 din amestecul de ouă și repetați procesul. La a treia și a patra repetare, pliați omleta doar în jumătate. Se modelează omleta finită într-o formă îngrijită, se răstoarnă pe o farfurie și se lasă să se răcească.