Păstăi de vanilie 1 buc. Țara de origine Spania.
Păstăile de vanilie culese manual sunt caracterizate de o aromă și un gust intense și de lungă durată. Dacă comparați mirosul și gustul vaniliei cu un înlocuitor artificial (zahăr vanilat), probabil că nu veți mai folosi zahăr vanilat. Avantajul vaniliei adevărate este reutilizarea - lăsați capsula în zahăr timp de câteva zile, apoi o spălați și o utilizați din nou. Reutilizarea este posibilă și pentru aromatizarea laptelui sau a sosurilor reci, de exemplu.
O parte din păstaia de vanilie este măduva sa, care este formată din boabe negre minuscule. Pentru a le scoate din păstaie, tăiați păstaia de vanilie pe lungime și scoateți boabele din ambele jumătăți ale păstaiei cu partea netedă a unui cuțit. Boabele de vanilie sunt folosite ca ingredient în mâncărurile dulci.
Utilizare: este potrivită ca ingredient în deserturi, iaurt, budinci, dulciuri, produse de patiserie dulci sau cremă. De asemenea, puteți găti păstăile întregi într-un sos sau budincă pentru a le da un gust și o aromă deosebite.
Capsula de vanilie este reciclabilă. Dacă preparați un sos dulce, tăiați capsula pe lungime și răzuiți semințele în lapte sau alt lichid. Apoi adăugați capsula întreagă în lapte. Încălziți lichidul și lăsați capsula în el până când se răcește. Când o scoateți, uscați-o și folosiți-o din nou. Putem să o punem pe fundul unui borcan, să o presărăm cu zahăr și într-o săptămână vom avea zahăr cu aromă de vanilie. Și chiar și așa, nu este nevoie să aruncăm capsula. Una este suficientă pentru a parfuma până la 5 kg de zahăr! De asemenea, putem pune capsula deja folosită în rom, vodcă sau hidromel și în câteva zile avem propria noastră băutură cu vanilie, potrivită pentru cocktailuri și băutură directă.
24,37 L
20,31 L excl. TVA