Boabe mici de soia fermentate și supracongelate Natto 50 g x 3 buc. Țara de origine Japonia. Inclus muștar și sos de soia cu aromă de ton afumat Bonito, ambalat igienic. Conține bacteria probiotică bacillus subtilis Natto.
ATENȚIE!!! Aceste produse sunt congelate, le trimitem doar pe propria răspundere a clientului! Imediat după livrare vă recomandăm să consumați, NU depozitați.
Legenda spune că în urmă cu aproximativ o mie de ani, războinicul Minamoto Yoshie a găsit și a gustat boabe de soia fierte așezate pe paie și le-a fermentat. Acesta este modul în care a fost descoperit natto. Se crede că până la sfârșitul perioadei Edo (1603-1867), natto a devenit o parte populară a bucătăriei japoneze în unele zone.
Cum se face natto? În trecut, mănunchiuri de paie de orez erau umplute cu boabe de soia aburite și apoi depozitate într-un mediu cald și umed. Astfel începea procesul de fermentare cauzat de bacteria Bacillus natto, care se găsește în paiele de orez. În timpul fermentației, proteinele și carbohidrații din soia sunt descompuse pentru a forma fibrele tipice de natto, care pot fi întinse până la 6 metri lungime.
În prezent, natto este produs în cantități mari în instalații de producție automatizate, unde cantitatea corespunzătoare de bacterie Bacillus natto este pulverizată pe boabele de soia aburite. Mașina transferă apoi soia în recipiente mici. Un transportor mută recipientele într-o zonă de depozitare unde temperatura și umiditatea sunt ajustate pentru a fermenta și a coace soia. Urmează ambalarea și natto este gata de vânzare.
Natto are un miros specific pe care unii oameni îl consideră insuportabil. Dar această soia lipicioasă este hrănitoare. În timpul fermentației, aceasta produce vitaminele B2 și K, precum și minerale precum fier, calciu și potasiu. În plus, natto conține enzime care ajută la digestie. De asemenea, conține enzima nattokinază, care dizolvă cheagurile de sânge.
Natto nu este doar consumat, ci este folosit și în alte scopuri. De exemplu, este folosit la fabricarea fibrelor, a materialelor plastice biodegradabile și a unei rășini care are o bună capacitate de reținere a apei.
Procesul de fermentare produce căldură și substanțe care inhibă acțiunea altor bacterii. Prin urmare, dacă natto este făcut corect, va dura mult timp. În cadrul unui experiment, au cultivat natto cu bacteria enteropatogenă E. coli O157, despre care se știe că provoacă moartea din cauza toxiinfecțiilor alimentare. Dar E. coli O157 a murit.
Mulți oameni consumă natto în mod tradițional - aromatizat cu sos de soia. Unii îl preferă cu muștar sau ceapă tocată, în timp ce alții adaugă alge marine sau ouă. Se potrivește bine cu orez alb cald. De asemenea, poate fi servit cu spaghete, tăiței japonezi și supă. Unora le place pe pâine prăjită cu unt. Când se servește cu orez, este important să se amestece bine. Cu cât amestecați mai mult, cu atât se vor forma mai multe fibre.
Popularitatea natto continuă să crească pe măsură ce valoarea sa nutritivă devine din ce în ce mai cunoscută. Acum se vinde chiar și natto inodor, ceea ce este binevenit pentru cei care obișnuiau să îl evite din cauza mirosului. Așadar, nu ezitați să încercați natto. Și tu poți gusta din soia glutinoasă fermentată japoneză!