Menu
Pastă de soia fermentată Jeresik 500g

Najpredávanejšie

Pastă de soia fermentată Jeresik 500g

Rating

3.76/5 (67x)

Pastă Miso. Pastă de soia fermentată tradițională coreeană 500 g. Țara de origine Coreea de Sud. Utilizare: Pentru prepararea supei Miso, dar și pentru alte supe și sosuri. Pentru marinarea japoneză a cărnii împreună cu pasta gochujang. Citește mai mult

Skladom

15,71 L

13,09 L excl. TVA

Adaugă la favorite

Trebuie să vă conectați mai întâi

Watchdog

Trebuie să vă conectați mai întâi

Număr depozit: 409109

Producător: CJ foods

Descriere

Miso este o parte inerentă a bucătăriei japoneze, cu aroma sa bogată caracteristică și culoarea închisă. Miso se prepară în mod tradițional, la fel cum se făcea acum multe sute de ani. Boabele de soia selectate sunt cântărite cu pietre și fermentate timp de 3 ani în butoaie de cedru. Miso conține o varietate de minerale, vitamine. Potrivit pentru vegani și vegetarieni.

Miso este o pastă fermentată maro, pentru producerea căreia se folosesc boabe de soia, sare, agent de fermentare și adesea și un fel de cereale. Există multe tipuri de miso. În general, cu cât miso-ul este mai închis la culoare, cu atât a fost fermentat mai mult timp și cu atât aroma sa este mai intensă. Miso nu trebuie fiert.

Supa japoneză miso este una dintre cele mai sănătoase supe din lume și acesta este probabil motivul popularității sale în creștere. Este o gustare sănătoasă și rapidă și poate fi servită ca un mic dejun energizant, un prânz ușor sau o cină consistentă, dar săracă în calorii, folosind toate ingredientele variate, de la tofu la legume și ciuperci la alge marine. Este numită și "miracolul japonez", scrie Dagmař Heřtová pentru lidovky.cz.

Baza pentru prepararea supei miso este indispensabila pastă miso. Această pastă fermentată extrem de sănătoasă este din ce în ce mai utilizată în gastronomia modernă - este folosită pentru a glazura peștele și carnea sau adăugată la populara supă miso.

Unul dintre cele mai de bază ingrediente și delicatese ale bucătăriei japoneze este soia fermentată cu sare și ciuperca koji (Aspergillus oryzae în latină), dar uneori și cu orez, orz sau alte ingrediente, numită miso. În urma fermentației rezultă miso, o pastă groasă care se utilizează pentru sosuri sau ca pastă de ungere, pentru murarea legumelor și a cărnii și care este, de asemenea, o componentă esențială a supei miso.

Cu toate acestea,pasta miso nu este doar o bază fermentată pentru prepararea altor mâncăruri, ci este, de asemenea, foarte apreciată pentru valorile sale nutriționale, fiind bogată în vitamina B și proteine și se crede că are efecte anticancerigene. Materia primă de bază pentru fermentare este soia, precum și alte cereale precum orz, orez, grâu, hrișcă, secară. Fermentația are loc de la 5 zile la mai mulți ani și este un proces foarte important care produce fitonutrienți vegetali importanți și crește acțiunea antioxidantă a mineralelor. Cu cât fermentația este mai lungă, cu atât sunt mai active substanțele și aromele. Deși mulți vor susține că pasta miso este bogată în sare, paradoxal, proteinele unice din soia s-au dovedit a fi unul dintre motivele pentru care miso susține sistemul cardiovascular.

Roșu, maro și alb

Gustul, mirosul, textura și aspectul pastei miso pot varia, la fel cum miso variază în funcție de regiunea japoneză și de sezon, temperatură, timp de fermentare, cantitatea de sare și tipul de ciupercă koji. Cu toate acestea, există o împărțire de bază a pastei miso în funcție de culoare: miso roșu (aka miso), miso maro (tanshoku-miso) și miso alb (shiro-miso). Deși este posibil să combinați diferitele tipuri de miso pentru a obține aroma dorită, trebuie să țineți cont de diferitele tipuri de ingrediente cu care veți combina pasta miso și să gustați miso înainte de a începe să gătiți.

De exemplu, miso roșu este cel mai închis la culoare, are nevoie de mai mult timp pentru a fermenta și, prin urmare, este cel mai puternic în comparație cu alte tipuri, astfel încât este utilizat cu arome mai puternice, cum ar fi fructe de mare puternic aromate, okra și praz, și ierburi, cum ar fi arpagic sau perilla, super-erbacee asiatică.

Miso brun este fabricat din orz și soia sau orez. Datorită aromei sale neutre, este perfect pentru supe; se pot adăuga tot felul de ingrediente, în special legume precum dovleac, tofu, alge marine și ciuperci shiitake. Miso brun este cel mai utilizat tip pentru gătitul de zi cu zi în Japonia.

Miso alb este cel mai blând, conține mai puțină sare, iar timpul de fermentare este relativ scurt. Are o aromă dulce și delicată și se potrivește bine cu legumele rădăcinoase, cum ar fi rădăcina de lotus, în mod tradițional în Japonia, sau cu ridichi albe sau varză chinezească; dintre cărnuri, se potrivește bine cu carnea de porc, deși carnea se adaugă rar la supa miso, iar dacă se adaugă, este doar carne de porc. Se potrivește de minune cu aromele mai blânde de citrice și ghimbir.


Miso în stil occidental Odată cu popularitatea bucătăriei asiatice sănătoase, bucătăria japoneză este simplificată, iar prepararea miraculoasei supe miso este mult accelerată în gastronomia europeană sau americană. Se folosește bulion de pește, de legume sau de pui în stil occidental, determinat fără îndoială de tendința spre un stil de viață modern. Conform rețetei tradiționale japoneze, pentru a face o supă miso adecvată, trebuie preparat un bulion numit dashi. Dashi este un bulion care conține sardine mici uscate, bucăți uscate și afumate de macrou, alge marine și ciuperci shiitake. Toate acestea dau bulionului un gust unic.

Dashi poate fi găsit în multe țări și ca supă instant sub formă de pudră sau pastă. În Japonia este foarte populară la locurile de muncă, unde se poate prepara supa în același mod ca, de exemplu, ceaiul verde.


Miracolul japonez Conștientizarea generală a beneficiilor pentru sănătate nu este probabil principalul motiv pentru care japonezii mănâncă supă miso de mai multe ori pe zi - și începând de la micul dejun. Pur și simplu are un gust bun, îi încălzește și îi umple pentru că este bogată în proteine. Cu toate acestea, are puține calorii. Și tot ce trebuie să faceți este să puneți în ea câteva bucăți de tofu și alge marine, așa cum fac restaurantele fast-food în zilele noastre.

Sursă.

Cu toate acestea, puteți preparasupa miso din bulion de pui sau de legume folosind pasta miso și apoi doar să o completați cu ingredientele somptuoase, dar nu mai puțin sănătoase care intră în compoziția acestei supe unice. Încercați-o cu tăiței tradiționali soba, boabe de soia edamame (sau doar mazăre), ciuperci shiitake, broccoli fraged și ceva verde precum varză sau varză creață. Decorați cu ridichi albe sau roșii și apoi savurați. Procedura nu este complicată, trebuie doar să aveți toate ingredientele pregătite înainte de a începe să gătiți, apoi merge repede. Și nu uitați să cumpărați pasta miso, fără ea supa miso nu este miso.

Supă miso cu tăieței, tofu, ciuperci shitake și edamame

Avem nevoie de:



1 litru de bulion de legume sau de pui 4 linguri de pastă miso, preferabil maro 2 linguri de sos de soia 2 linguri de pastă de susan,






tahini, de exemplu aproximativ 2 cm de ghimbir proaspăt o legătură de cepe de primăvară 2 linguri de ulei de măsline mai ușor 1 pachet de tăiței udon (sau orice tăiței de grâu) boabe de soia edamame congelate sau proaspete 1 pachet de tofu 1 mână de ciuperci shiitake proaspete,

cele uscate trebuie să se înmoaie mai mult câteva frunze verzi de varză albă sau varză creață și câteva bucăți de broccoli aproximativ 5 ridichi roșii pentru garnitură


Cum procedați: Mai întâi, condimentați bulionul. Turnați bulionul finit în oală și acoperiți cu pumpernickel decojit și feliat, adăugați părțile verzi întregi ale cepei de primăvară (le puteți folosi pe cele albe feliate pentru supă) și aduceți la fierbere. Se amestecă 4 linguri de pastă miso, 2 linguri de pastă de susan (tahini) și 2 linguri de sos de soia într-un borcan și se adaugă la supă. Se reîncălzește pentru doar câteva minute și se strecoară pentru a avea un bulion fără ghimbir și crenguțe de ceapă verde, păstrându-l cald. Între timp, se lasă să se decongeleze fasolea edamame (sau mazărea) congelată și se pun la înmuiat ciupercile shiitake dacă nu avem proaspete.
Se pune apa la fiert pentru tăiețeii udon. În 1 lingură de ulei de măsline, se prăjește tofu feliat timp de aproximativ 6 minute și se lasă deoparte. În lingura de ulei rămasă, se prăjesc ciupercile shiitake feliate și se dau și ele deoparte. Între timp, se scaldă câteva căpățâni de broccoli în puțină apă și apoi doar câteva minute varza, tăiată în fâșii, sau varza kale creț, le puteți păstra și proaspete. Între timp, gătiți tăițeii udon conform instrucțiunilor (de obicei doar 9 minute), scurgeți și pregătiți-vă bolurile. Puneți tăiețeii, ciupercile, edamame, tofu și părțile albe ale cepei de primăvară, de exemplu, în boluri. Turnați bulionul fierbinte peste toate și decorați cu ridichi tăiate felii.

Pastă de soia fermentată Jeresik 500g
Pastă de soia fermentată Jeresik 500g

15,71 L

13,09 L excl. TVA

Produse alternative

Login

Parola uitată

Preferințe de confidențialitate

Utilizăm module cookie pentru a vă îmbunătăți vizita pe acest site, pentru a analiza performanța acestuia și pentru a colecta date despre utilizarea sa. În acest scop, putem utiliza instrumente și servicii terțe, iar datele colectate pot fi transferate către parteneri din UE, SUA sau alte țări. Făcând clic pe „Accept all cookies", sunteți de acord cu această prelucrare. Puteți găsi informații detaliate mai jos sau vă puteți modifica preferințele.

Declarația de confidențialitate

Arată detalii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Login

Parola uitată

Produsul a fost adăugat în coș
Continuă cumpărarea Comandă