Pastă fermentată de ardei iute roșu coreean Gochujang 500 g. Țara de origine Coreea de Sud. Într-un recipient practic resigilabil cu închidere igienică.
Pasta de ardei iute are un conținut ridicat de ardei roșii uscați, care adaugă culoare mâncărurilor. Această pastă este folosită ca bază pentru mâncăruri picante și condimentate. Este excelentă în orez, pentru condimentarea mâncărurilor și, de asemenea, pentru prepararea marinadelor picante pentru carne.
Pastă excelentă pentru marinarea cărnii, în sosuri, pentru grătar, cu carne, pe orez... dar poate fi excelentă și pentru gulaș, segedin și alte mâncăruri slave. Pasta de ardei iute este folosită în principal ca condiment în bucătăria coreeană - în supe și tocănițe. Este, de asemenea, un ingredient-cheie în diverse paste și sosuri. Gochujang / Kochujang este un ingredient aromatizant coreean delicios și picant.
În Coreea, era produs în mod tradițional prin fermentare naturală în borcane de lut jangdokdae. Kochujang a fost folosit pentru prima dată în Coreea la sfârșitul secolului al XVII-lea, după ce tradiția cultivării ardeilor iuți a venit din Japonia în secolul al XVI-lea. În cronica Jungbo Sallim Geongje din 1765, se menționează că kochujang era preparat prin amestecarea prafului de ardei iute cu praf de orez glutinos (orez sushi), pastă de soia și apoi lăsat într-un vas de lut la soare pentru o lungă perioadă de timp. Această rețetă tradițională este similară cu rețeta de astăzi pentru prepararea acestui sos.
Kochujang conține proteine, grăsimi, vitamina B2, vitamina C și caroten. Ingredientele care conțin ardei iute favorizează pierderea grăsimilor și ajută la scăderea în greutate.
Kochujang este folosit la prepararea mâncărurilor tradiționale Bibimbap și TTeokbokki, pe care le face mai picante și mai dulci în același timp.
24,91 L
20,76 L excl. TVA