Thai sticky rice Royal Umbrella 1 kg. Țara de origine Thailanda.
Sticky rice este un tip de orez cultivat în principal în Asia de Sud-Est și de Est. Are boabe opace, conținut scăzut de amiloză și conținut ridicat de amilopectină. Termenul "sticky" provine de la faptul că orezul este extrem de lipicios atunci când este gătit. Boabele sunt mai grosiere și trebuie să se înmoaie puțin înainte ca orezul să poată fi gătit. Prin urmare, este necesar ca orezul să fie lăsat la înmuiat în apă peste noapte. Orezul lipicios poate fi găsit în magazine sub următoarele denumiri: orez dulce, orez glutinos sau orez lipicios.
Iată și o rețetă interesantă cu orez lipicios:
Mango sticky rice- Orez lipicios cu mango Dacă v-ați săturat de prăjiturile și tartele noastre grele și cremoase, această rețetă simplă vă va încânta cu siguranță. Și puteți cumpăra toate ingredientele ( cu excepția mango ) din magazinul nostru.
Ingrediente pentru desert ( 1 porție ): 1 cană lapte de cocos ½ cană orez fiert glutinos preparat 1 și ½ lingură zahăr de cocos vârf de cuțit sare 1 mango
Mod de preparare a desertului: 1.
Se pune laptele de cocos, sarea, zahărul într-o oală, se amestecă și se aduce la fierbere 2.
Se adaugă orezul glutinous fiert și se amestecă timp de aproximativ două minute 3.
Apoi se oprește focul și se toarnă pe o farfurie de servit 4. Se taie mango în felii și se pune deasupra orezului
Cum se prepară orezul glutinos thailandez: Orezul glutinos este foarte popular, mai ales în Thailanda, este folosit în principal ca orez pentru micul dejun și pentru diverse deserturi. 1. Se spală orezul, se pune într-un recipient curat, se toarnă suficientă apă și se lasă la înmuiat peste noapte. 2. Se pune o sită de aburi într-o oală curată cu apă și se pune deasupra o cârpă sau muselină. 3. Se toarnă apa pe care a fiert-o.
Se toarnă apa în care a fost înmuiat orezul și se pune orezul pe pânză - se întinde uniform, astfel încât orezul să aburească uniform. 4. Se acoperă cu un capac și se închide bine pentru a împiedica aburul să iasă din oală. 5. Se fierbe la abur, acoperit, la foc mare, timp de aproximativ 30- 45 de minute sau până când orezul este translucid și fraged.
20,19 L
16,82 L excl. TVA