Bețișoarele pot fi făcute din lemn, bambus, os, fildeș sau metal. Astăzi, însă, bețișoarele sunt cel mai adesea din plastic. În China, la masă se foloseau bețișoare de argint, deoarece argintul ar fi dezvăluit orice otravă ascunsă în mâncare.
Utilizări
Bețișoarele japoneze sunt mai scurte decât bețișoarele chinezești, dar metoda de utilizare nu este diferită. Bețișoarele formează un fel de clește cu care mâncarea este introdusă în gură. Bețișorul inferior este imobil, iar mâncarea este presată de el cu ajutorul bețișorului superior mobil. Bețișorul inferior trebuie introdus în canelura dintre degetul mare și arătător, sprijinit pe baza articulației degetului mare și apăsat ferm pe articulație cu degetul inelar. Bagheta mobilă este ținută în același mod ca și creionul în buricele degetului mare, arătător și pe suprafața laterală a degetului mijlociu.
Utilizarea bețișoarelor are și ea regulile sale rigide. De exemplu, bețișoarele nu trebuie bătute pe masă, ustensile sau bețișoare între ele. Bețișoarele nu se ling, și nici nu este nepoliticos să îndrepți bețișoarele în jur. Bețișoarele nu sunt folosite pentru a ține ustensile, iar ținerea bețișoarelor în pumn este văzută ca un gest amenințător...
Consumul de alimente cu bețișoare este, de asemenea, mai sănătos, deoarece dimensiunea mușcăturii face imposibilă înghițirea și contribuie la o mai bună mestecare și înghițire. Interesant este că, în unele arte marțiale, bețișoarele sunt folosite ca arme improvizate, deoarece bețișoarele aruncate au o putere de străpungere neașteptat de mare.
Atenție Bețișoarele sunt lăcuite cu bambus, astfel încât spălarea bețișoarelor în mașina de spălat vase nu este recomandată.
63,73 L
53,11 L excl. TVA