Pulbere de ceai verde Matcha coreean 200 g. Țara de origine Coreea de Sud.
Ceaiul verde Matcha este special din două puncte de vedere. Plantele de ceai pentru ceaiul matcha sunt cultivate la umbră timp de trei până la patru săptămâni înainte de recoltare, iar tulpinile și nervurile frunzelor sunt îndepărtate în timpul procesării. În timpul creșterii la umbră, planta Camellia sinensis produce mai multă clorofilă, tanin și cofeină. Pudra de ceai Matcha se consumă cu totul diferit de ceaiurile obișnuite. Ceremonia tradițională japoneză a ceaiului se concentrează pe prepararea, servirea și consumul ceaiului matcha ca băutură fierbinte și întruchipează un stil spiritual meditativ. În epoca modernă, matcha este folosit și la prepararea unei varietăți de mâncăruri, de exemplu pentru a aroma sau a colora alimentele.
Preparare tradițională USUCHA: Într-un bol chawan, se bate ceaiul matcha cu un bici de bambus până se obține o spumă bogată. Puneți 2 g de ceai în bol și turnați 1-2 dl de apă la 70°C. Dacă nu aveți un bici de bambus, puteți folosi un spumator de lapte.
Rețete moderne: Nu vă fie teamă să experimentați, adăugați lapte și miere la ceaiul bătut, sau bateți matcha la rece și adăugați suc de lămâie sau portocale cu gheață, sau folosiți suc...
De asemenea, puteți încerca un Latte interesant. Turnați laptele fierbinte peste ceaiul Matcha preparat și apoi bateți-l până obțineți o spumă groasă. Îndulciți cu miere după gust.