Yakinori Alge roșii coapte felii pentru prepararea sushi 50 buc, 125 g. Țara de origine China.
Algele marine sunt sărace în grăsimi, dar pline de fibre solubile, care ajută la controlul zahărului din sânge și mențin intestinele în mișcare. Algele marine sunt o sursă excelentă de vitaminele A, C, E, K și B, sunt bogate și în minerale, inclusiv iod, seleniu, calciu și fier, proteine.
Nori este denumirea japoneză pentru algele marine comestibile. Denumirea coreeană este KIM. Aceste alge marine sunt utilizate în principal în bucătăria japoneză ca ingredient pentru învelirea rulourilor de sushi sau onigiri, caz în care termenul se referă la frunzele uscate. Frunzele uscate finite sunt produse printr-un proces de zdrobire și uscare într-un raft care seamănă cu fabricarea hârtiei. Deoarece feliile de alge nori absorb cu ușurință apa din aer și se degradează, ele trebuie păstrate într-un loc uscat și întunecos atunci când sunt depozitate.