Mirin Honteri Mizkan 568 ml. Țara de origine SUA.
Aduceți unul dintre cele mai de bază ingrediente ale bucătăriei japoneze în bucătăria dvs. cu acest sos de condimente mirin în stil vin de orez. Spre deosebire de mirinul "adevărat", care are un conținut ridicat de alcool, acest înlocuitor în stil mirin oferă aceeași dulceață profundă a aromei cu mai puțin de 1% alcool.
Mirin este un vin de orez îndulcit, caracterizat prin gustul său dulce. Este un așa-numit condiment lichid, utilizat pe scară largă în bucătăria japoneză. Mirin poate fi asemănat cu sake-ul. Zahărul conținut de mirin este natural, datorat fermentației. Mirinul este fabricat din orez glutinos, orez cultivat și puțin alcool distilat. Toate aceste ingrediente sunt amestecate și lăsate să fermenteze timp de 2 luni în butoaie de cedru. O cantitate mică de mirin se folosește în loc de zahăr și sos de soia.
Este folosit pentru a aroma bucătăria asiatică, în special sushi, mascând mirosul de pește. De asemenea, poate fi folosit în dressinguri pentru salate, sosuri, supe, marinate și pansamente.
Pentru un excelent dressing universal pentru salată, se amestecă 2 linguri de Mirin cu o lingură de oțet de orez (se poate înlocui cu suc de lămâie), o linguriță de zahăr și o lingură de sake (sau vin alb). La final, puneți câteva picături de ulei de susan. Puteți presăra salata cu semințe de susan ușor prăjite.